What´s up!

Återhämtning

En del av att kunna prestera sitt bästa efter de förutsättningar som getts har vila och återhämtning en viktig del. Utan den närmar sig din kropp ett tillstånd av utmattning och en trötthet som gör att dina resultat uteblir. Som en del i en hälsosam livsstil behöver din kropp få rörelse och i elitidrott, specifikt muskelminne, näring från allsidig näringsrik kost och vila. Om du har frågor kring en balanserad livstil med träning som del i den kan du boka in coachande samtal. Ibland räcker ett och ibland behöver man fler tillfällen för att reda ut och hitta rätt metod som funkar för just dig. Ta hand om dig-tillsammans blir vi starka.

Ibland behöver du en paus från solens strålar. Med lite hjälp kan det vara lättare att hitta balans för ett hälsosammare liv.

CMAS WC Outdoor 2019

Det blev 5 intressanta dagar på cmas 4:e utomhus VM. Tävlingen startade 7 augusti med grenen CNF, 8 augusti CWT sen vilodag vidare med 10 augusti CWTB och slutligen tävlingens sista dag 11 augusti grenen FIM.

Episka världsrekord för damerna i grenen CWT. Alenka Artnik blev första kvinna till 113 meter på ett andetag och som åskådare höll jag själv andan. Hon utstrålar ren träningsglädje, ärlighet och vänlighet. En sann inspiratör för alla i sin omgivning.

Som deltagare och atlet på ett VM krävs främst tre saker:

1. Mod

2. Ödmjukhet

3. Flexibilitet

Att få in dessa delar i sin mentala träning kan vara avgörande för hur man hanterar pressen i/under/efter ett stort mästerskap. Hör av dig om du vill veta mer.

Det är dags för coachen att tacka för sitt och Sveriges första deltagande på en cmas-tävling utomhus för att återigen vända hem till familj och vänner hemma i Göteborg.

Caribbean Cup 2019

Tävlingen startade 2013 och har sedan dess lockat världens fridykare att i den trevliga miljön testa sina förmågor. Som en förtävling till VM har det coachats och tävlats om vartannat.

Som coach vill jag vara närvarande i alla delar av ett mål. Frågor stöts och blöts, nya möjligheter öppnar sig vilket ger spännande utveckling i en satsning. Med mental träning och idrottspsykologi kan du hjälpa din hjärna att förstå/uppskatta oväntade förändringar vilket är en styrka när du ska prestera under hög press.

Att träna regelbundet ger för övrigt en extra buffert för dig att klara stress lite bättre än utan. Så länge den inte blir långvarig behöver inte stressen vara skadlig för dig. Till alla där ute, träna mera!

Kolla COACHEN

COACHEN grundades av Linda Stenman hösten 2018. Linda Stenman är svenska toppfridykaren som har valt att jobba med sin passion till träning och dess effekt på kropp och själ, för att stärka människor i sitt tränande. Med ett holistiskt förhållningssätt på träning, kommer du uppleva att COACHEN väver in olika perspektiv i träningen oavsett om du väljer gruppträning eller individuell träningsform. Beroende på vilken målsättning du har med din träning anpassas träningen efter dig och dina prioriteringar. Vi pendlar mellan generell och specifik träning efter dina specifika behov.

När du tränar med COACHEN är det alltid fokus på att du får uppleva träningen som lustfylld och du blir utmanad där just du är. Tillsammans blir vi starka.